Profile

Join date: Aug 8, 2022

About

Gyulai István Memorial 2022 Live Coverage 8th August 2022. Deutsch Péter: a Gyulai István Memorial ma már brand az atlétika világában. A sűrű versenynaptár ellenére újra elképesztő nemzetközi mezőnyt sikerült összehozniuk a Gyulai István Memorial szervezőinek, amely Deutsch Péter, a szervezőbizottság elnöke szerint mára komoly rangot vívott ki magának a sportágban,


▶️LIVE NOW📺📱 Gyulai István Memorial Live


🔴GO LIVE📺📱👉 Gyulai István Memorial Live Free

– Idén mennyire nehezítette meg a Gyulai István Memorial szervezését a feltorlódott versenynaptár? 

– Az idei év annyiban mindenképpen más volt az eddigiekhez képest, hogy miután tavaly, fantasztikus eredményt elérve a Gyulai István Memorial az ötödik legjobb egynapos atlétikai verseny lett a világon az összesített teljesítmény alapján, azt a döntést hoztuk, hogy teljesen más megközelítést választunk 2022-re – mondta Deutsch Péter, a székesfehérvári verseny szervezőbizottságának elnöke.

– Nehezebb volt velük megállapodni, mint eddig?

– Annyiban mindenképpen megváltozott a helyzetünk az elmúlt években, hogy a Formula 1-es Magyar Nagydíj mellett a miénk a másik színvonalas nemzetközi verseny hazánkban, amelyet minden évben megrendeznek. Az atlétika világában a Gyulai István Memorial már brandként szerepel,

– A verseny július elején szokott lenni. Miért került át most augusztus 8-ra? 

– A feltorlódott versenynaptár miatt két lehetőség közül választhattunk. Az egyik az augusztus eleji időpont volt, a másik augusztus végén és szeptember eleje körül, mi pedig az előbbit választottuk, hogy a verseny a világbajnokság és az Európa-bajnokság közé essen.

– A verseny tavaly ötödik lett az összesített ranglistán. Mennyire nehéz feljebb lépni, évről évre új célokat megfogalmazni?

–  Idén már egy héttel a verseny előtt az összes jegyet elkapkodták. Székesfehérvár minden előnye és bája ellenére nem lenne lassan indokolt nagyobb helyet keresni?

– Mikor lehet reális cél, hogy a Gyulai István Memorialt felvegyék a Gyémánt Liga-sorozatba? 

– A kettőezer-tizenegyes indulásnál azt mondtuk, szeretnénk visszahozni egy olyan versenyt, egy olyan egynapos formátumot Magyarországra, ami a nyolcvanas években már egyszer létezett. Ezt meg is valósítottuk, de részben a jövő évi budapesti világbajnokság kapcsán újabb célokat kellett megfogalmaznunk, amelyek egyben a magyar atlétika céljai: a fejlődés és a fejlesztés. Idén még soha ennyi magyar atléta nem indulhatott a Memorialon, egészen pontosan negyvenöten lesznek a mezőnyben, ami mutatja, hogy a sportág és maguk az atléták is egyre magasabb szintre jutottak. És persze mi, a háttércsapat is: meg szeretném említeni, hogy büszke vagyok arra a szervezőcsapatra, amelyet immár tizenkét éve vezethetek, amely több mint egy évtizede ilyen minőségű versenyt rendez hazánkban, és amely az évek alatt bebizonyította, hogy akárcsak a versenyzésben, a versenyszervezésben is mennyit számít a tehetség és a szorgalom..

„Itt könnyebb belekóstolni a nemzetközi mezőnybe, hiszen mégiscsak otthon vagy, hazai közönség előtt futsz” – mondta országos csúcstartó gátfutónk, Kozák Luca, aki tudna mesélni arról, hogy az erős riválisok mennyire meg tudják dobni a teljesítményét: 2020-ban éppen Székesfehérváron futott óriási, 12.71-es magyar csúcsot. „A magyar atlétáknak óriási segítség ez a verseny, nekem is az volt, mert utána bátrabban mentem külföldre, nagyjából már tudtam, mi vár rám, mit kell tennem. Itt kezdtem megtanulni, milyen erős mezőnyben futni, olyanokkal, akiket addig csak tévén láttam, akik a példaképeim voltak. Segít megtanulni kezelni, hogy igenis ott a helyed neked is, hiába fut melletted az ausztrál Sally Pearson és az amerikai Kendra Harrison, ők is ugyanolyan versenyzők, mint te.”

A müncheni kontinensviadalra harmincöt fős magyar csapat utazik, a sortolóknak pedig így lehetőségük van a

(LIVESTREAM TV*) Gyulai Istvan Memorial 2022 live Coverage Broadcast on 08 August 2022

More actions